Saturday, 12 March 2016

Review : Sabun beras



Assalamualaikum..




Ha harini rasa nak review pasal sabun beras yang aku pakai sekarang ni. Dulu pernah jugak pakai tapi rasa macam muka kering so aku berhenti lah. Asyik tukar produk je.Tu je lah kerja aku. hihi. Tapi haritu sebab face cleanser aku dah habis and malas nak beli so aku pon rembat lah sabun beras abang aku gitteww hehe. Abang aku pakai sabun beras serious muka dia flawless even tak lah putih pon tapi muka dia bebas jerawat ahak kelakar pulak cakap camtu cam abang aku gegurl angat.Kbye! haha. Aku tengok muka dia bersih and tak berminyak and paling best no jejerawat hokay ! Jeles aku.Mana boleh jadi.Takkan nak aku je berjeje dia tak .Ini tak adil !! -,-
After use that sabun kan mula mula rasa lah kering sikit even muka aku ni jenis kombinasi agak berminyak kat bahagian t-zone but still rasa kering .Tapi yang bestnya kan lepas pakai sabun ni, muka aku yang masa tu tengah berjerawat kat pipi agak besaq la then macam bertumpu kat pipi tu berketul taw ee geram gila. Aku dah try pakai aloe vera mak aku tanam tu pon still sama yela pakai baru bape hari kau nak aspect apa ? hehe so aku ni jenis tak menyabau kan.Pakai mask kunyit+lemon+yogurt pon stil tak nak berambus jeje ni. Kenapa lah susah sangat nak berpisah dengan aku pon tak tahu kenapa kan -..-
Lepas pakai sabun ni kan nak tahu tak?????????????????/
Jerawat aku yang montel montel tu surut okay !!! tapi takde ah pakai sekali nak turun terus hellooo.
dalam seminggu macam tu dah takde !!but tinggal parut merah-merah jelah sebab aku lah picit kan. hehe. So now aku memang rasa tak nak bercerai dengan sabun beras ni. even muka aku tak floles lagi kann tapi kot pakai lama lagi parut ni sume hilang. Nak cantik take time kan. Kua nak cepat putih floles tu p le pakai produk yang bermerkuri kat pasaran tu.Iollsss taknak dah.Sumpah serik !!!! Lepas ni beli kat farmasi like guardian/watson je. Tu my opinion lah.Korang tak percaya takpe. Iolls tak rugi pon. Muka uolls la nanti jadi tuttt. Nak tahu more pasal produk ni ala kornag follow je twitter @twt_kecantikan , best sangat .Banyak aku tahu dari situ.Produk apa okay apa tak .



Kbyee~~ 

Notakaki:
**pakai tea tree oil, aku pakai aiken punya.Bau dia menusuk kalbu.So far okay la pakai.Jeje susah jugak lah nak naik.

No comments: